последни објави

следете не

Анализи, теорија, програма

ЗОШТО РАБОТНИЧКА ЈУГОСЛАВИЈА

Со распадот на Социјалистичка Федеративна Република Југославија (СФРЈ) народите на југословенскиот простор ја загубија темелната општествено-економска подлога за заеднички напредок.

Дали е ова крај на глобализацијата?

Извршниот одбор на Блекрок во мај 2022 објави дека „руската инвазија на Украина стави крај на глобализацијата што ја имавме

Нов поткаст на ИМТ: Интернационално марксистичко радио – почнува од 2023 година!

Во одбрана на марксизмот, 16 декември 2022 Уредувачкиот одбор на marxist.com е пресреќен што може да објави пуштање на серија