Од Полска: Судската забрана за абортус е напад врз работничката класа!

Следнава изјава од нашите другари од Полска ја осудува одлуката на полскиот Уставен суд, со која абортусот сериозно е ограничен.

Read more

Специјално електронско издание на Нова искра „Избори 2020“

Со задоволство ви го претставуваме специјалното издание од списанието Нова Искра, македонско гласило на Марксистичката организација Црвени, југословенска организација на

Read more