Интернационала

Интернационала

ИМТ ја осудува репресијата врз израелскиот комунистички политичар

Интернационалната марксистичка тенденција (ИМТ) го осудува предложеното исклучување на комунистот Офер Касиф од израелскиот Кнесет (парламентот) и ние огорчено протестираме

Read More
БалканИнтернационалаМакедонијаТеорија

ЗОШТО РАБОТНИЧКА ЈУГОСЛАВИЈА

Со распадот на Социјалистичка Федеративна Република Југославија (СФРЈ) народите на југословенскиот простор ја загубија темелната општествено-економска подлога за заеднички напредок.

Read More
ВестиДемократијаИнтернационала

Обидот за државен удар на Пригожин: изјава на Организацијата на комунистички интернационалисти – ИМТ во Русија

Организација на комунистички интернационалисти (ИМТ Русија) 24 јуни 2023 година Ја добивме следнава резолуција од нашите руски другари, напишана во

Read More